Vyzkoušejte recept na jemně kořeněné kuřecí curry s hráškem, které vás okouzlí svou exotickou chutí a lahodnou kombinací koření. Skvělá volba pro milovníky kari jídel a pikantních chutí!
Suroviny
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 400g rajčat nakrájených na kousky
- 200ml kokosového mléka
- 200g hrášku (mraženého nebo konzervovaného)
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso a opékejte, dokud maso nezezlátne z každé strany.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, kardamom) a promíchejte.
- Přidejte rajčata a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nesjebe a zhoustne.
- Přilijte kokosové mléko a nechejte povařit asi 5 minut.
- Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud není hrášek měkký.
- Ochutnejte sůl a pepř a podle chuti dochuťte.
- S podušenou rýží podávejte jako hlavní chod.




