Připravte si lahodné jemné vinný kuřecí ragú s tímto snadno následovatelným receptem! V návodu najdete podrobné kroky na přípravu kuřete dušeného ve vybraném bílém víně s čerstvou zeleninou a bylinkami. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo slavnostní oběd.č

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Nasekaná petrželka pro ozdobu

Postup

  1. Na středním žáru rozehřejte v pánvi olivový olej a máslo.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, a restujte, dokud nezměknou a nezačnou zlatět.
  3. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kusy a přidejte k cibuli s česnekem v pánvi. Opečte z každé strany pár minut, dokud není maso zlatavé.
  4. Pospite kuřecí kusy moukou, promíchejte a chvíli restujte.
  5. Zalijte bílým vínem, promíchejte a povařte asi 3 minuty, aby se alkohol vyvařil.
  6. Přidejte kuřecí vývar, smetanu a tymián. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  7. Zmírněte teplotu a duste pod pokličkou 20-25 minut, dokud kuřecí maso není měkké a omáčka se trochu nesníží.
  8. Na závěr dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku.
  9. Podávejte s rýží, těstovinami nebo pečivem podle vaší chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *