6. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jídlo „Masgouf
zdroj: Recepty 24/7

Masgouf je tradiční jídlo, které pochází z blízkého východu a je velmi oblíbené v Iráku.Hlavní surovinou je kapr, který se připravuje na otevřeném ohni. Tento jedinečný recept přináší chuťový zážitek díky kombinaci exotických koření a dochucovadel.Výsledkem je jemné, křehké a lahodné maso, které svým výrazným aroma určitě potěší vaše chuťové buňky. Díky tomuto receptu si můžete vychutnat autentickou iráckou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.

Recept na jídlo „Masgouf“

Suroviny

  • 1 celá ryba (štika, candát nebo kapr)
  • 2 citrony
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nevařenou rybu očistěte a vyčistěte z vnitřních orgánů.
  2. Natřete rybu solí, pepřem a kmínem z obou stran.
  3. Nakrájejte cibuli a citron na plátky.
  4. Do ryby vložte plátky citronu, cibule a stroužky česneku.
  5. Zabalte rybu do alobalu a nechte marinovat v lednici přibližně 30 minut.
  6. Na gril nebo otáčecím roštu rozpalte uhlíky.
  7. Na rozpálený gril položte zabalenou rybu a pečte přibližně 20-25 minut, pravidelně obracíte.
  8. Po upečení rybu vyjměte z alobalu a podávejte s čerstvými plátky citronu a kousky chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *