6. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Masgouf je tradiční jídlo, které pochází z blízkého východu a je velmi oblíbené v Iráku.Hlavní surovinou je kapr, který se připravuje na otevřeném ohni. Tento jedinečný recept přináší chuťový zážitek díky kombinaci exotických koření a dochucovadel.Výsledkem je jemné, křehké a lahodné maso, které svým výrazným aroma určitě potěší vaše chuťové buňky. Díky tomuto receptu si můžete vychutnat autentickou iráckou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.
Recept na jídlo „Masgouf“
Suroviny
- 1 celá ryba (štika, candát nebo kapr)
- 2 citrony
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nevařenou rybu očistěte a vyčistěte z vnitřních orgánů.
- Natřete rybu solí, pepřem a kmínem z obou stran.
- Nakrájejte cibuli a citron na plátky.
- Do ryby vložte plátky citronu, cibule a stroužky česneku.
- Zabalte rybu do alobalu a nechte marinovat v lednici přibližně 30 minut.
- Na gril nebo otáčecím roštu rozpalte uhlíky.
- Na rozpálený gril položte zabalenou rybu a pečte přibližně 20-25 minut, pravidelně obracíte.
- Po upečení rybu vyjměte z alobalu a podávejte s čerstvými plátky citronu a kousky chleba.




