Hledáte recept na tradiční jehněčí kabáby na špízu? Připravte si lahodné jehněčí maso marinované v exotických kořeních a grilujte ho na špízu. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalé jehněčí kabáby plné chutí a aromatů. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm na grilovací večer s rodinou nebo přáteli.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa na špíz
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1 citron (šťáva)
- 4 lžíce jogurtu
- sůl podle chuti
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu. V míse smícháme jogurt, nastrouhanou cibuli, utřený česnek, mleté koření, citronovou šťávu a sůl.
- Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky a poté ho vložíme do marinády. Necháme odležet v lednici minimálně 4 hodiny nebo nejlépe přes noc.
- Poté maso nabodneme na špízy a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, často otáčejte, dokud maso není zevnitř propečené.
- Hotové jehněčí kabáby servírujeme s čerstvou zeleninovou salátem a naan chlebem. Dobrou chuť!




