Hledáte recept na tradiční jehněčí kabáby na špízu? Připravte si lahodné jehněčí maso marinované v exotických kořeních ⁢a grilujte ho na špízu. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalé ​jehněčí kabáby plné chutí⁢ a aromatů. Nechte se ⁣inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm na grilovací večer s rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa na špíz
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1 citron (šťáva)
  • 4 lžíce jogurtu
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Na začátku si ⁢připravíme marinádu. V míse smícháme​ jogurt, nastrouhanou ‌cibuli, utřený česnek, mleté koření, citronovou šťávu a sůl.
  2. Maso nakrájíme⁤ na stejnoměrné kousky a poté ho vložíme ‍do marinády.​ Necháme odležet ⁤v lednici​ minimálně 4 hodiny nebo ‌nejlépe přes noc.
  3. Poté ⁤maso nabodneme na ⁣špízy​ a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, často otáčejte, dokud maso není zevnitř propečené.
  4. Hotové jehněčí kabáby servírujeme s čerstvou zeleninovou salátem a naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *