Vypravte se na kulinářskou exkurzi do Orientu s tímto lahodným receptem na kachnu s datlemi a rýží. Tento bohatý a chutný pokrm spojuje sladkost datlí s křupavou kachní kůží a jemnou rýží. Připravte si tuto exotickou pochoutku a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 kachna
- 200g datle
- 200g rýže
- sůl, pepř, koření podle chuti
Postup
- Kachnu očistit a nakrájet na porce.
- Datle překrojit a vyndat pecky.
- V kastrůlku přiveďte k varu vodu, přidejte rýži a vařte 10 minut. Poté nechte rýži odstát v zakrytém hrnci.
- Na pánvi smažte kachnu z obou stran do zlatova. Přidejte datle a smažte je spolu s kachnou ještě chvíli, dokud datle nejsou zahřáté a měkké.
- Přidejte do pánve rýži a promíchejte s kachnou a datlemi. Dochutíme solí, pepřem a kořením.
- Po chvíli podusíme a je hotovo. Podávejte teplé.




