29. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kachnu s jablky a medem. Kachna pečená dozlatova s křupavou kůží a sladkokyselou chutí jablka a medu je skvělou volbou pro sváteční tabuli nebo speciální večeři. Podívejte se, jak připravit tento luxusní pokrm a udělejte si radost i vy i svým blízkým.
Suroviny
- 1 kachna
- 4 jablka
- 4 lžíce medu
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve si důkladně omyjeme kachnu a osušíme ji kuchyňským papírem.
- Osolíme a opepříme z obou stran.
- Jablka oloupeme a nakrájíme na silné plátky.
- Vložíme kousek másla do pánve a necháme rozpustit.
- Kachnu opečeme z každé strany asi 5-7 minut, dokud není zlatavá.
- Přidáme nakrájená jablka a med.
- Pomažeme kachnu medem z obou stran a restujeme dalších 5-7 minut.
- Kachnu vyndáme z pánve, necháme ji na pokojové teplotě odpočinout.
- Poté jemně nakrájíme na plátky a podáváme s restovanými jablky.




