Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naši lahodnou kachnu se zelím! Tento jednoduchý recept vám ukáže krok za krokem, jak připravit chutnou kachnu s křupavým zelím. Nechte se unést aroma pečené kachny s dochuceným zelím a překvapte své blízké neotřelým jídlem plným chutí. Zkuste náš recept na kachnu se zelím ještě dnes!
Suroviny
- 1 kachna
- 1 hlava zelí
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- mletá kmín
Postup
- Kachnu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
- Zelí nakrájíme na jemné nudličky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na pánvi s máslem.
- Přidáme nakrájené zelí a restujeme do měkká.
- Vykostěnou kachnu položíme na zelí a pečeme v troubě při 180°C asi 2 hodiny.
- Pokud se zelí začne připalovat, zalijeme trochou vody.
- Po upečení necháme kachnu trochu vychladnout a pak ji nakrájíme na porce.
- Podáváme s restovaným zelím a cibulí.




