Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naši lahodnou kachnu se zelím! Tento jednoduchý recept vám ukáže krok za krokem, jak připravit chutnou kachnu s křupavým zelím.​ Nechte se unést ⁢aroma pečené‌ kachny s dochuceným zelím a překvapte své blízké ⁣neotřelým jídlem plným chutí. Zkuste náš recept na ‍kachnu se zelím ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 1 hlava zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • mletá kmín

Postup

  1. Kachnu očistíme, osolíme, opepříme a⁢ posypeme ‌mletým kmínem.
  2. Zelí nakrájíme na jemné nudličky.
  3. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky a⁤ osmahneme na pánvi ⁣s máslem.
  4. Přidáme‌ nakrájené zelí a restujeme do měkká.
  5. Vykostěnou kachnu položíme na zelí a pečeme v troubě při 180°C asi 2 hodiny.
  6. Pokud se zelí začne ⁤připalovat, zalijeme trochou vody.
  7. Po upečení necháme kachnu trochu⁣ vychladnout a pak ji nakrájíme na porce.
  8. Podáváme s restovaným zelím a cibulí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *