16. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kanafeh s pistáciemi a medem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kanafeh s pistáciemi a medem. Kombinace křehké vrstvy těsta, nasekaných pistácií a sladkého medu vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Rozpustí se v ústech a určitě si získá srdce každého, kdo má rád sladké dezerty. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si toto lahodné jídlo s rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 500g kanafeh těsta
  • 200g másla
  • 150g nasekaných pistácií
  • 150g medu
  • 200ml vody

Postup

  1. Nejprve rozpusťte máslo a nasaďte ho na stranu.
  2. V misce smíchejte kanafeh těsto s rozpuštěným máslem dokud je vše pořádně promísené.
  3. Vložte polovinu těsta do dortové formy a dobře ho rozetřete po dně.
  4. Nasypte nasekané pistácie na těsto.
  5. Přidejte zbývající těsto a znovu ho dobře roztlačte.
  6. Vložte formu do trouby předehřáté na 180°C a pečte kanafeh asi 30 minut nebo dokud není zlatě hnědý.
  7. Zatím smíchejte med s vodou a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut nebo dokud není zahuštěné.
  8. Po upečení kanafeh zalijte medem a nechte vychladnout.
  9. Nakonec podávejte teplé nebo studené podle přání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *