17. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kančí ragú s červeným vínem, které je bohaté na chuť a dokonale se hodí k italskému těstovinám nebo bramborovému pyré. Naučte se recept s krok za krokem a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g kančího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 střední petržel
- 200 ml červeného vína
- 400 g rajčat z plechovky
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a petržel a osmahneme.
- Přidáme na kostky nakrájené kančí maso a osmažíme dozlatova.
- Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli vařit, dokud nezůstane jen malé množství vína.
- Přidáme rajčata z plechovky, vývar a dochutíme solí a pepřem.
- Necháme ragú vařit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, než masa dosáhne měkkosti.
- Podáváme s těstovinami nebo bramborami a posypeme nasekanou petrželkou.




