17. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Kančí ragú s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kančí ragú s červeným vínem, které je bohaté na chuť a dokonale se hodí k italskému těstovinám nebo bramborovému pyré. Naučte se recept s krok za krokem a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g kančího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 střední petržel
  • 200 ml červeného vína
  • 400 g rajčat z plechovky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a petržel a osmahneme.
  3. Přidáme na kostky nakrájené kančí maso a osmažíme dozlatova.
  4. Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli vařit, dokud nezůstane jen malé množství vína.
  5. Přidáme rajčata z plechovky, vývar a dochutíme solí a pepřem.
  6. Necháme ragú vařit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, než masa dosáhne měkkosti.
  7. Podáváme s těstovinami nebo bramborami a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *