2. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kančí ragú s těstovinami, který vám přinese chuťový zážitek plný bohatých kousků masa a aromatických bylinek. Tento tradiční italský pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky dobrého jídla. Sledujte náš krok za krokem průvodce a během chvilky si můžete dopřát skvělou večeři plnou chutí a vůní. Buon appetito!
Suroviny
- 400 g kančího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml červeného vína
- 400 g těstovin
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené kančí maso a opékejte ho, dokud nebude mít hezky zrnitou barvu.
- Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a nechte chvilku restovat.
- Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud se víno nesesype na polovinu.
- Přidejte rajčatový protlak, osolte, opepřete a nechte dusit alespoň hodinu.
- Vodu svařte, osolte, přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny sceďte, podlepte je v omáčce a podávejte posypané čerstvě nasekanou petrželkou.




