Zkuste připravit lahodné kanelloni s ricottou a špenátem! Tento italský recept je plný chuti a zdravých surovin, které potěší celou rodinu. Sledujte návod na přípravu a dejte své kuchařské dovednosti na práci. Vařte s láskou a těšte se na skvělou večeři!
Suroviny
- 1 balení cca 250 g kanelloni těstovin
- 250 g ricotty
- 200 g špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 g čerstvého parmezánu
- 1 vejce
- 400 g rajčatové omáčky
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na menší kousky nasekaný špenát a nechte chvilku podusit, dokud zmenší objem.
- V míse smíchejte ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte předchozí směs špenátu, zamíchejte a hotovo je náplň.
- Těstoviny naplňte náplní, uložte je do zapékací mísy a zalijte rajčatovou omáčkou. Posypte oreganem.
- Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a omáčka nezačne zlatět.
- Po vychladnutí můžete podávat ozdobené nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.




