Zkuste připravit lahodné kanelloni s ricottou​ a ⁣špenátem! ⁣Tento italský recept je plný chuti a zdravých surovin, které potěší celou rodinu. Sledujte ‍návod na přípravu a dejte své ‌kuchařské⁤ dovednosti na⁤ práci. Vařte s láskou⁣ a těšte se na skvělou‍ večeři!

Suroviny

  • 1 ⁣balení cca 250 g kanelloni těstovin
  • 250 g⁤ ricotty
  • 200​ g špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 g čerstvého parmezánu
  • 1 vejce
  • 400 g rajčatové‍ omáčky
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte​ trochu oleje ⁤a osmahněte na ‍něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na menší kousky nasekaný⁣ špenát a nechte chvilku podusit,‌ dokud zmenší objem.
  3. V ⁤míse ‍smíchejte ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte předchozí ​směs ⁣špenátu, ⁤zamíchejte a hotovo⁤ je náplň.
  4. Těstoviny naplňte náplní, ⁤uložte⁤ je do zapékací mísy‌ a zalijte​ rajčatovou omáčkou. Posypte oreganem.
  5. Vložte do⁤ předehřáté trouby na ‍180 °C a pečte ‌asi 30 ⁢minut, dokud těstoviny‌ nejsou měkké a omáčka nezačne zlatět.
  6. Po ⁢vychladnutí můžete podávat ozdobené⁤ nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *