18. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Karbanátek z telecího masa se šťávou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na karbanátek z jemného telecího masa se šťávou, který vám rozhodně zvedne náladu. Tento tradiční pokrm je ideální pro celou rodinu a bude se vám určitě líbit. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělý oběd, který si zamilujete.

Suroviny:

  • 500 g telecího masa
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml hovězího vývaru

Postup:

  1. Telecí maso nasekejte na menší kousky a rozmixujte v mixéru.
  2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, vejce, sůl, pepř a majoránku.
  3. Dobře promíchejte a vytvořte z této hmoty karbanátky, které obalíte ve strouhance.
  4. Smažte karbanátky na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  5. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a zpěněte.
  6. Zalijte hovězím vývarem a nechte provařit do zhoustnutí omáčky.
  7. Pokrm podávejte s karbanátky a šťávou z omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *