Vyzkoušejte lahodné a zdravé recept na karfiolový kari s jáhly, který vám dodá energii a potěší chuťové buňky. Tento exotický pokrm je plný chutí a vitamínů, ideální pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Nechte se okouzlit tradiční indickou kuchyní a připravte si ho doma díky našemu jednoduchému receptu.

Suroviny:

  • 1 malý karfiol
  • 1 hrnek jáhel
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Karfiol rozdělte na menší kousky a uvařte je vařící osolené vodě do měkkého.
  2. Na pánvi rozpáleném s olejem osmažte na drobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezloutnou.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se aroma uvolnilo.
  4. Přidejte uvařený karfiol a jáhly a smažte je společně asi 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete podle chuti a nechte vařit asi 10 minut nebo dokud se omáčka nezhoustne.
  6. Podávejte s rýží nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *