17. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kari jehněčí s jáhly, který vám přinese exotické chutě do vaší kuchyně. Stačí si připravit kvalitní maso, dochutit ho aromatickými kořeněnými směsmi a podávat s lahodnými jáhly. Skvělá volba pro milovníky pikantního a křupavého jídla!
Suroviny
- 400g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 200g jáhel
- 400ml vývaru
- 200ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájené kousky jehněčího masa a restujeme dozlatova.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přidáme jáhly, vývar a kokosové mléko.
- Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni cca 30 minut, nebo dokud masa není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.




