26. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kari s kuřecím masem a jeskynními bedlivkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kari s kuřecím masem a jeskynními bedlivkami. Tato exotická směs koření a čerstvých bylinek vytvoří skvělou kombinaci chutí a vonných vůní. Ideální jídlo pro milovníky indické kuchyně. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si toto lahodné jídlo doma!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 200g bedlivky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme.
  3. Přidáme kari koření, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Přidáme nakrájené bedlivky a necháme krátce restovat.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a dusíme pod pokličkou cca 15 minut, dokud maso není měkké.
  6. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *