Naučte se, jak si připravit vynikající kari s masem a hráškem doma! Tento lahodný recept kombinuje křupavé maso s pikantním kari kořením a osvěžujícím hráškem. Nechte se okouzlit exotickou chuťou tohoto tradičního indického jídla a překvapte své chuťové buňky! S naším jednoduchým návodem na přípravu uděláte ze svého oběda nezapomenutelný zážitek. Uvolněte se a nechte se unést vůní a chutí této lahodné kari!
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 400 g krájených rajčat
- 200 g mražených hrášků
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezmění barvu.
- Přidáme kari koření, kmín, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme krájená rajčata a necháme povařit 10-15 minut.
- Přidáme mražené hrášky a vaříme dalších 5 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.
- Po dochucení podáváme kari s masem a hráškem s rýží nebo naan chlebem.




