Naučte se, jak si připravit vynikající kari s masem a hráškem doma! Tento lahodný recept kombinuje křupavé maso s pikantním kari kořením a osvěžujícím hráškem. Nechte se okouzlit exotickou chuťou tohoto tradičního indického jídla a překvapte své chuťové buňky! S naším jednoduchým návodem na přípravu uděláte ze svého oběda nezapomenutelný zážitek. Uvolněte se a nechte se unést vůní a chutí této lahodné kari!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400 g krájených rajčat
  • 200 g mražených hrášků
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezmění barvu.
  3. Přidáme kari koření, kmín, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
  4. Přidáme krájená rajčata a necháme povařit 10-15 minut.
  5. Přidáme mražené hrášky a vaříme dalších 5 minut.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.
  7. Po dochucení podáváme kari s masem a hráškem s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *