17. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
S lahodným receptem na kari z červené čočky s kalamáry si připravte exotickou lahůdku plnou chutí a vůní. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou kombinaci koření, mořských plodů a luštěnin ve stylu indické kuchyně. Uvařte si kari z červené čočky s kalamáry a nechte se unést exotickými chutěmi.
Suroviny
- 200g červené čočky
- 400g kalamáry
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Červenou čočku přelijeme studenou vodou a necháme namočenou minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájené kalamáry a krátce je osmahneme.
- Přidáme namočenou a odkapanou čočku a kari koření. Promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit 15-20 minut, dokud není čočka měkká.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžeme pokrm posypat nasekanou petrželkou.




