27. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kari z hlivy a hrášku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na lahodné kari s hlivou a hráškem. Kombinace koření a zeleniny vytváří dokonalou sladko-kyselou chuť, kterou si zamilujete. S tímto receptem se budete cítit jako skutečný kuchař a vaši hosté budou nadšení z vašich kuchařských schopností. Nezapomeňte si k tomu připravit rýži nebo naan, abyste si mohli pochutnat na tomto lahodném jídle naplno. Bon appétit!

Suroviny:

  • 250g čerstvých hub (např. žampiony, bedla, lišky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek zeleného hrášku
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 1 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme, dokud nezestřihnou.
  3. Přidáme hrášek a restujeme dalších pár minut.
  4. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari koření a promícháme.
  5. Nechejte provařit a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *