27. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento skvělý recept na lahodné kari s hlivou a hráškem. Kombinace koření a zeleniny vytváří dokonalou sladko-kyselou chuť, kterou si zamilujete. S tímto receptem se budete cítit jako skutečný kuchař a vaši hosté budou nadšení z vašich kuchařských schopností. Nezapomeňte si k tomu připravit rýži nebo naan, abyste si mohli pochutnat na tomto lahodném jídle naplno. Bon appétit!
Suroviny:
- 250g čerstvých hub (např. žampiony, bedla, lišky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 1 konzerva kokosového mléka
- 1 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme, dokud nezestřihnou.
- Přidáme hrášek a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari koření a promícháme.
- Nechejte provařit a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.






