27. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kari z křenu a cizrny
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kari s křenem a cizrnou! Tato exotická směs koření, čerstvé zeleniny a slunečnicového mléka vytvoří skvělé kari, které vaše chuťové buňky nadchne. Nechte se unést aromatickými vůněmi a vyzkoušejte chuťovou explozi této exotické pokrmy. S tímto receptem si jistě zaručeně potěšíte své chuťové buňky i hladový žaludek!

Suroviny

  • 200g křenu
  • 200g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte křen na menší kousky.
  2. Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  4. Přidejte křen a cizrnu a restujte je asi 5 minut.
  5. Přisypte kari koření a zalijte kokosovým mlékem.
  6. Vše nechte provařit asi 15 minut, dokud se křen a cizrna nezměknou.
  7. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Hotové kari můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *