28. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet něco nového a exotického? Naše receptura na kari z kuřecích stehenních mas je perfektní volbou! S tímto jednoduchým receptem si připravíte chutné kari plné aromatických koření a šťavnatých kousků kuřecího masa. Nechte se unést vůní a lahodnými chutěmi tohoto tradičního indického pokrmu!
Suroviny:
- 4 ks kuřecích stehenních mas
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do sklovata.
- Přidejte nakrájený česnek a kuřecí stehenní maso nakrájené na menší kousky. Opepřete, osolte a přidejte kari koření.
- Orestujte maso z obou stran a zalijte kokosovým mlékem. Vařte na mírném ohni asi 25-30 minut, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete jí přidat trochu škrobu na zahuštění.
- S podušenou rýží podávejte horké. Dobrou chuť!




