28. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný kebab na grilu s krémovým hummusem. Skvělá kombinace grilovaného masa, zeleniny a omáčky z cizrny, která vás jistě nadchne. Upečte si chutné kebab na grilu a dopřejte si exotickou lahůdku plnou přírodních chutí a aromat. S hummusem bude váš kebab ještě chutnější a zdravější!
Suroviny:
- 500g hovězího nebo kuřecího masa
- 1 červená cibule
- 1 paprika
- 1 lžička sušeného kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička česneku granulovaného
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky čerstvého chleba na kebab
- 4 lžíce hummusu
Postup:
- Na začátku si připravíme maso – nakrájíme ho na menší kousky a vložíme do misky.
- Přidáme sušený kmín, mletou papriku, granulovaný česnek, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Nakrájíme cibuli a papriku na menší kousky a přidáme k masu. Opět promícháme.
- Nechejte maso a zeleninu marinovat alespoň 30 minut, ideálně déle.
- Maso a zeleninu pak navlékneme na špejle a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, dokud není maso propečené a zelenina měkká.
- Opečený kebab servírujeme na čerstvém plátku chleba na kebab a přidáme lžíci hummusu. Dochutíme podle chuti.
- Podáváme teplé a můžeme přidat i další přílohy podle chuti.




