21. 10. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Kebab z mletého jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Objevte recept na lahodný kebab z mletého jehněčího masa, který přinese kus Orientu přímo na váš stůl! Tento recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně potěší každého milovníka autentických chutí. S naší krok za krokem instrukcí zvládnete připravit kebab, který je dokonale šťavnatý a plný koření. Vyzkoušejte náš recept a staňte se hvězdou vaší další grilovací party!

Suroviny

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky chilli prášku (volitelné)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. K jehněčímu masu přidejte cibuli, česnek, petrželku, kmín, papriku, koriandr, chilli prášek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, ideálně rukama, aby se suroviny spojily a aroma bylo intenzívnější.
  2. Přikryjte mísu s masovou směsí a nechte odležet v chladničce nejméně 1 hodinu, aby se chutě v masové směsi dobře spojily a prohloubily.
  3. Po odležení maso rozdělte na 6-8 stejných porcí a formujte z nich protáhlé kebaby, které můžete napíchat na dřevěné nebo kovové špízy.
  4. Předehřejte grill na střední teplotu a lehce jej potřete olejem. Kebaby grilujte z každé strany přibližně 3-4 minuty nebo dozlatova a dovaření dovnitř.
  5. Hotové kebaby podávejte s čerstvým pita chlebem, tahini omáčkou, čerstvým salátem nebo nakládanými okurkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *