Vyzkoušejte lahodné bulharské​ kuličky z mletého‍ masa a bulguru plné ‍chuti pečené cibulí. Tento tradiční recept na kibbeh je ideální volbou pro milovníky orientální kuchyně. Připravte si jednoduchou a chutnou pochoutku,​ která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a pusťte se do vaření! ⁣

Suroviny

  • 500g mletého masa‍ (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule, ⁣nakrájená na drobno
  • 1​ šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 ‍lžičky⁤ mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/4 lžičky mletého ⁤hřebíčku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
  • Olej na pečení

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, bulgur, skořici, kmín, papriku, hřebíček, ​sůl a pepř ‌v misce. Dobře promíchejte.
  2. Formujte směs do malých kuliček.
  3. Rozpalte⁢ olej na⁣ pánvi a osmažte cibulová půlkolečka dozlatova.
  4. Přidejte ⁤kuličky ‍kibbeh ​na pánev a opékejte je dozlatova ze všech ⁣stran.
  5. Podávejte​ s pečenou cibulí a libovolnou ​omáčkou nebo ​jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *