Vyzkoušejte lahodné bulharské kuličky z mletého masa a bulguru plné chuti pečené cibulí. Tento tradiční recept na kibbeh je ideální volbou pro milovníky orientální kuchyně. Připravte si jednoduchou a chutnou pochoutku, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
- Olej na pečení
Postup
- Smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, bulgur, skořici, kmín, papriku, hřebíček, sůl a pepř v misce. Dobře promíchejte.
- Formujte směs do malých kuliček.
- Rozpalte olej na pánvi a osmažte cibulová půlkolečka dozlatova.
- Přidejte kuličky kibbeh na pánev a opékejte je dozlatova ze všech stran.
- Podávejte s pečenou cibulí a libovolnou omáčkou nebo jogurtem.




