27. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné egyptské jídlo zvané Kibbeh, což je tradiční bulvární pochoutka. Tento recept vás zavede na cestu po Orientu díky křehké bulvární krustě a lahodné náplni z mletého masa a bulguru. Nechte se unést exotickou chutí a vyzkoušejte tento jedinečný recept ještě dnes.
Suroviny:
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pepře
- Sůl podle chuti
- Olivový olej
- Piniové oříšky na ozdobu
Postup:
- Bulgur zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat asi 30 minut.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
- Smíchejte mleté maso, cibuli, nadrbaný bulgur a koření do hladké směsi.
- V hrnci svařte vodu, osolte a vytvořte z kibbeh směsi malé kuličky.
- Kuličky vaříme asi 20 minut ve vroucí vodě.
- Na závěr ozdobíme kibbeh smaženými piniovými oříšky a posloužíme s jogurtem.




