24. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – irácký mletý masový koláč
zdroj: Recepty 24/7

Zkušenosti chutí Blízkého východu se spojují v tomto lahodném receptu na Kibbeh, irácký mletý masový koláč. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci mletého masa, kuskusu a jemných koření, které vytvářejí bohatou a sytou chuť. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou tradiční iráckou pochoutku doma!

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 šálky bulguru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 šálek vody

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, bulgur, kmín, skořici, papriku a sůl v misce.
  2. Pomalu přilijte olivový olej a vodu a míchejte, dokud není směs dobře kombinovaná.
  3. Do připraveného pekáče vložte polovinu směsi a rovnoměrně rozetřete.
  4. Nyní na směs vložte druhou polovinu a znovu rovnoměrně rozetřete.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut, dokud není mletý koláč zlatě hnědý.
  6. Po upečení nechte koláč odpočinout asi 10 minut před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *