Vyzkoušejte lahodné libanonské jídlo Kibbeh s hovězím mletím! Tento recept kombinuje chutné koření s jemně mletým hovězím masem, které je obalené v capučí rýžové krustě. Kibbeh, oblíbené jídlo z Blízkého východu, se hodí jako hlavní chod na večeři nebo jako chutný oběd. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si doma tuto lahodnou pochoutku!
Suroviny
- 500 g hovězího mletého masa
- 2 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte nadýchané těsto z bulguru. Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte ho nabobtnat.
- V míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, rajčatový protlak a koření (skořici, kmín, papriku, sůl, pepř). Dobře promíchejte.
- Do masa postupně přidejte nabobtnalý bulgur a znovu promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a vytvarujte z masa placičky, které smažte z obou stran dozlatova.
- Kibbeh podávejte teplé s čerstvou zeleninovou salátem nebo jogurtovou omáčkou. Dobrou chuť!




