23. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh s jehněčím a dýní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh s jehněčím a dýní. Kombinace křupavého mletého masa, bulguru a dýně vytváří lahodnou a exotickou chuťovou kombinaci. S tímto receptem si můžete dopřát své chuťové buňky zcela nový zážitek! Naučte se připravit tuto lahodnou specialitu doma a ohromte své blízké.

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek bulguru
  • 1 šálek dýně, na kostičky nakrájená
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, dýni, kmín, skořici, sůl a pepř v misce.
  2. Formujte směs do malých koulí a zplošťte je do tvaru koblížku.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kibbeh z obou stran dozlatova.
  4. Podávejte teplé s hummusem a čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *