23. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh s jehněčím a dýní. Kombinace křupavého mletého masa, bulguru a dýně vytváří lahodnou a exotickou chuťovou kombinaci. S tímto receptem si můžete dopřát své chuťové buňky zcela nový zážitek! Naučte se připravit tuto lahodnou specialitu doma a ohromte své blízké.
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek bulguru
- 1 šálek dýně, na kostičky nakrájená
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, dýni, kmín, skořici, sůl a pepř v misce.
- Formujte směs do malých koulí a zplošťte je do tvaru koblížku.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kibbeh z obou stran dozlatova.
- Podávejte teplé s hummusem a čerstvým chlebem.




