24. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční libanonské jídlo – kibbeh z jehněčího masa plné lahodných kousků masa a bulguru. Tento recept je plný aromatických koření a chutí, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se, jak jednoduše připravit kibbeh doma a okouzlete své blízké tímto lahodným pokrmem. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 2 lžíce máty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička skořice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve namočte bulgur do vroucí vody a nechte nabobtnat.
- V mixéru rozemelte jehněčí maso spolu s cibulí na pastu.
- Přidejte namočený bulgur, máty, olivový olej, skořici, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Formujte malé koule z masa a následně je tvarujte do oválných forem.
- Smazte kibbeh na pánvi s olejem, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Můžete podávat s okurkovým salátem nebo hummusem.




