13. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tradiční libanonské jídlo - Kibda Iskandarani, jehněčí játra vařená v chutné omáčce. S tímto receptem si můžete dopřát pořádnou dávku exotiky a chuťového zážitku. Není nic jednoduššího než si připravit tuto lahodnou lahůdku doma! Sledujte náš recept a vychutnejte si autentickou arabskou kuchyni.
Suroviny
- 400g jehněčích jater
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého kurkumy
- ½ lžičky mleté červené papriky
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky prášku chilli
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme na kostičky nakrájené rajče a necháme dusit asi 5 minut.
- Přidáme jaterní kousky a necháme smažit dozlatova.
- Po pár minutách přidáme všechny koření a promícháme, aby se všechny chutě propojily.
- Přilijeme trochu vody, zakryjeme poklicí a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud játra nebudou měkká.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat s rýží nebo chlebem.





