17. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je korejský kvašený zelný pokrm, který má pikantní chuť a je plný probiotik. Tento tradiční pokrm se vyrábí z bílého zelí, čínského zelí a dalších ingrediencí jako je česnek, zázvor a chilli papričky. Vyzkoušejte si doma připravit vlastní kimchi a dopřejte si zdravou a chutnou lahůdku plnou prospěšných bakterií pro vaše trávení. Sledujte náš recept a naučte se, jak na to!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce korejské papriky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a posolte ho. Nechte ho odstát minimálně 1 hodinu.
- Mezitím oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na jemno. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek nasekejte najemno.
- V misce smíchejte rybí omáčku, korejskou papriku, cukr a sůl.
- Propláchněte osolené čínské zelí a vyždímte z něj přebytečnou vodu. Smíchejte ho s nakrájenou mrkví, cibulí a česnekem.
- Přidejte směs rybí omáčky a korejské papriky a důkladně promíchejte.
- Přesuňte kimchi do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně jeden den.




