17. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je korejský kvašený zelný pokrm, který má pikantní chuť a je plný probiotik. Tento tradiční pokrm se vyrábí z bílého zelí, čínského zelí a dalších ingrediencí jako je česnek, zázvor a chilli papričky. Vyzkoušejte si doma připravit vlastní kimchi a dopřejte si zdravou a chutnou lahůdku plnou prospěšných bakterií pro vaše trávení. Sledujte náš recept a naučte se, jak na to!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejské papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a posolte ho. Nechte ho odstát minimálně 1 hodinu.
  2. Mezitím oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na jemno. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek nasekejte najemno.
  3. V misce smíchejte rybí omáčku, korejskou papriku, cukr a sůl.
  4. Propláchněte osolené čínské zelí a vyždímte z něj přebytečnou vodu. Smíchejte ho s nakrájenou mrkví, cibulí a česnekem.
  5. Přidejte směs rybí omáčky a korejské papriky a důkladně promíchejte.
  6. Přesuňte kimchi do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně jeden den.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *