20. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a pikantní kimchi smaženou rýži s hovězím masem, která je plná bohatých chutí a exotických koření. Tento recept je perfektní kombinací křupavé zeleniny, šťavnatého masa a aromatického kimchi. Užijte si tradiční korejskou lahůdku připravenou snadno a rychle doma!
Suroviny
- 2 šálky vařeného jasmínového rýže
- 200 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek kimchi
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- sůl a pepř podle chuti
- semena sezamu na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a opékejte dozlatova.
- Přidejte kimchi na menší kousky a nechte chvíli restovat.
- Přidejte vařenou rýži, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a promíchejte vše dohromady.
- Nechejte rýži restovat alespoň 5 minut, aby se chutě propojily.
- Pokud chcete, ozdobte pokrm sezamovými semínky.
- Podávejte teplé a můžete ozdobit například nasekanou cibulkou nebo čerstvou koriandrovou naťí.




