12. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi smažená rýže s krevetami je korejský pokrm plný chuti a aromatu. Vychutnejte si kombinaci kořeněných kimchi zelí, výrazného česneku a lahodných krevet ve zvláštním pokrmu, který si zamilujete. S návodem na přípravu si jednoduše uvaříte lahodnou kimchi smaženou rýži s krevetami doma.
Suroviny
- 2 šálky vařeného jasmínového rýže
- 200g krevet
- 1 hrnek kimchi
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 vajíčka
- Skořice, pepř a sůl podle chuti
Postup
- Nejdříve si připravte všechny suroviny. Nakrájejte kimchi na menší kousky a krevety na poloviny.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek a cibuli, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte krevety a smažte je dozlatova. Poté přidejte kimchi a nechte chvíli restovat.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními surovinami. Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr.
- Na jiné pánvi si opečte dvě vajíčka na volské oko. Nalijte je na hotový kimchi rýži.
- Přidejte skořici, pepř a sůl podle chuti. Dobrou chuť!




