Kimchi jjigae je korejská pikantní polévka plná syrových kimchi, vařeného masa, zeleniny a dalších lahodných ingrediencí. Tato tradiční korejská polévka je nejen lahodná, ale také zdravá a plná probiotik, které prospívají naší trávící soustavě. Vyzkoušejte s námi recept na Kimchi jjigae a připravte si chuťově bohatou jídlo plné exotických chutí a vůní.
Suroviny
- 400 g kimchi (fermentovaná zelenina)
- 200 g vepřového masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 l vývaru (nebo vody)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- 1 lžička chilli pasty (dle chuti)
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte maso společně s cibulí a česnekem.
- Přidejte kimchi a chilli pastu a chvíli restujte.
- Poté zalijte vývarem, přidejte sójovou omáčku a cukr.
- Nechejte polévku vařit asi 20 minut na mírném ohni.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte horké s vařenou rýží nebo kimchi. Dobrou chuť!




