18. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae – Pikantní polévka s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná pálivých chutí, které vám rozproudí krev v žilách. Sestavte si svou vlastní verzi tohoto oblíbeného pokrmu plného kyselé zelí kimchi, kousků vepřového masa, tofu a čerstvých zelenin. Naučte se vařit pikantní kimchi jjigae a dopřejte si pravou korejskou lahůdku!

Suroviny

  • 400g kimchi
  • 200g vepřového masa (nasekaného na kostky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 600ml vývaru
  • Tofu (podle chuti)
  • Houby (např. šampiňony, podle chuti)
  • Šalotka (nasekaná, pro posypaní)

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek, přidejte maso a restujte, dokud není maso zprudka.
  2. Přidejte kimchi a houby, restujte dalších pár minut.
  3. Přilijte vývar, přidejte sójovou omáčku a cukr, nechte vařit alespoň 20 minut.
  4. Přidejte tofu nakrájené na kostky a nechte vařit dalších 10 minut.
  5. Podávejte posypané se šalotkou a můžete podávat s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *