Kimchi je tradiční korejský pokrm, který se vyrábí fermentací zelí s různými kořeními. Tento recept vám ukáže, jak si vyrobit domácí kimchi plné lahodných chutí a prospěšných probiotik. Podívejte se na náš krok za krokem postup a dejte se do vaření korejské lahůdky!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 veľká mrkva
  • 1/2 veľkej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL soli
  • 2 PL rybího muku
  • 1 PL cukru
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 PL korenia na kimchi (opcionálne)
  • 1 PL korenia na kimchi (opcionálne)

Postup

  1. Čínske zelie rozkrojíme na štvrtiny a nakrájame na kúsky.
  2. Mrkvu olúpeme a nakrájame na tenké pásiky.
  3. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
  4. V miske zmiešame zelie, mrkvu, cibuľu a cesnak.
  5. Pridáme soľ, rybí muk, cukor, mletú papriku a koreniny na kimchi.
  6. Dôkladne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili a dala chuť odpočinúť.
  7. Presunieme do sklenenej nádoby a lisujeme, aby sa vytvorila šťava.
  8. Nádobu prikryjeme utierkou a necháme fermentovať pri izbovej teplote 1 až 2 dni.
  9. Počas fermentácie je dôležité pravidelne skontrolovať chuť kimchi a priložiť príp. podľa chuti pridávať soľ.
  10. Po fermentácii skladujeme v chladničke a konzumujeme ako prílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *