31. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi (korejská kvašená zelenina)
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyrábí kvašením zeleniny, zejména zelí a ředkviček, s přídavkem koření. Tento jedinečný recept kombinuje kyselost, sladkost a pikantnost, která dodává jídlu typickou chuť. Připravte si domácí kimchi a objevte kouzlo tradiční korejské kuchyně. Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodnou a zdravou pochoutku plnou probiotik, které prospívají vašemu trávení.

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce křenu
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička drceného červeného pepře
  • 1 lžíce ryžové mouky
  • 1 lžíce vody

Postup:

  1. Nařežeme čínské zelí, mrkev, cibuli a česnek na tenké proužky.
  2. V míse smícháme zeleninu se solí a necháme odstát alespoň 1 hodinu.
  3. Poté přidáme cukr, rybí omáčku, křen, mletou papriku a drcený červený pepř.
  4. V misce smícháme ryžovou mouku s vodou a přilijeme do zeleniny.
  5. Dobře promícháme a vložíme do skleněné nádoby.
  6. Necháme fermentovat při pokojové teplotě asi 2-3 dny, poté můžeme kimchi skladovat v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *