31. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyrábí kvašením zeleniny, zejména zelí a ředkviček, s přídavkem koření. Tento jedinečný recept kombinuje kyselost, sladkost a pikantnost, která dodává jídlu typickou chuť. Připravte si domácí kimchi a objevte kouzlo tradiční korejské kuchyně. Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodnou a zdravou pochoutku plnou probiotik, které prospívají vašemu trávení.
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce křenu
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička drceného červeného pepře
- 1 lžíce ryžové mouky
- 1 lžíce vody
Postup:
- Nařežeme čínské zelí, mrkev, cibuli a česnek na tenké proužky.
- V míse smícháme zeleninu se solí a necháme odstát alespoň 1 hodinu.
- Poté přidáme cukr, rybí omáčku, křen, mletou papriku a drcený červený pepř.
- V misce smícháme ryžovou mouku s vodou a přilijeme do zeleniny.
- Dobře promícháme a vložíme do skleněné nádoby.
- Necháme fermentovat při pokojové teplotě asi 2-3 dny, poté můžeme kimchi skladovat v lednici.




