26. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejské nakládané zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejskou pochoutku – kimchi! Toto pikantní nakládané zelí je plné probiotik a bohaté na chutě. S pomocí našeho receptu si můžete připravit lahodné kimchi přímo v pohodlí vaší kuchyně. Buďte trendy a ochutnejte exotickou korejskou kuchyni!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce kimchi pasty
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev na nudličky a cibuli na tenké plátky.
  2. Česnek rozmačkejte a smíchejte s kimchi pastou, rybí omáčkou, cukrem a solí.
  3. V míse smíchejte připravenou pastu se zeleninou a důkladně promíchejte.
  4. Nakládanou zeleninu přendejte do sterilizované sklenice a uzavřete víčkem.
  5. Nechejte kimchi fermentovat na tmavém místě při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  6. Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do lednice a skladujte chlazené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *