Získáte recept na domácí kvašenou zeleninu „Kimchi“ s pikantní chutí. Naučte se, jak si vyrobit tradiční korejskou specialitu plnou probiotik, která dodá vašemu jídelníčku zdravý nádech. Sledujte návod krok za krokem a připravte si lahodný Kimchi již dnes!

Suroviny:

  • 1 kg zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 1 paprika
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce křenu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kimchi koření
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Nastrouhej zelí, mrkev, cibuli, česnek a papriku do velké mísy.
  2. Přisyp sol, cukr, křen, mletou papriku a kimchi koření.
  3. Důkladně promíchej a nech odpočívat alespoň 3 hodiny.
  4. Přendej směs do sklenice a dobře ucpat.
  5. Dej sklenici na místo mimo přímé slunce a nech kvasit minimálně 3 dny.
  6. Poté můžeš kimchi jíst samotné, nebo jako přílohu k rýži nebo masu.
  7. Před podáváním ozdob petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *