Kimchi – tradiční korejská specialita z pikantně kvašené zeleniny. Naučte se připravit domácí kimchi jednoduše a rychle s naším receptem. Skvělá příloha ke všem asijským pokrmům plná prospěšných bakterií pro zdraví střevní mikroflóry.
Suroviny
- 1 kg čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 řepa
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce chilli pasta
- 1 lžíce cukru
- 6 lžic soli
Postup
- Čínské zelí natřete solí a nechte 2 hodiny odstát, aby zelenina pustila vodu.
- Propláchněte zelí a nechte odkapat.
- Oloupejte a nakrájejte na nudličky mrkev a řepu.
- Přidejte nakrájené zeleniny do mísy spolu s nasekaným česnekem.
- Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, chilli pastu a cukr. Smíchejte dohromady.
- Vše dobře promíchejte a dejte do skleněné nádoby s víkem.
- Nechte kvasit při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
- Kimchi je hotová a můžete ji skladovat v lednici.




