25. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční fermetovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se jak si připravit tradiční korejskou pochoutku – kimchi! Tato fermentovaná zelenina je plná probiotik a zdravých živin, které posilují vaše trávení a imunitní systém. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vytvořte si vlastní domácí kimchi plný chuti a zdraví.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palčivá paprička
  • 4 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Čínské zelí, mrkev a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Česnek a papričku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V míse smícháme zeleninu, česnek a papričku.
  4. Přidáme sůl, cukr a rybí omáčku.
  5. Důkladně promícháme a necháme odpočívat asi 1-2 hodiny, aby se uvolnila šťáva.
  6. Nakonec směs přesuneme do fermentační nádoby a necháme kvasit při pokojové teplotě minimálně 3 dny.
  7. Poté můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat jako tradiční korejskou pochoutku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *