25. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se jak si připravit tradiční korejskou pochoutku – kimchi! Tato fermentovaná zelenina je plná probiotik a zdravých živin, které posilují vaše trávení a imunitní systém. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vytvořte si vlastní domácí kimchi plný chuti a zdraví.
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 4 stroužky česneku
- 1 palčivá paprička
- 4 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup
- Čínské zelí, mrkev a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Česnek a papričku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V míse smícháme zeleninu, česnek a papričku.
- Přidáme sůl, cukr a rybí omáčku.
- Důkladně promícháme a necháme odpočívat asi 1-2 hodiny, aby se uvolnila šťáva.
- Nakonec směs přesuneme do fermentační nádoby a necháme kvasit při pokojové teplotě minimálně 3 dny.
- Poté můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat jako tradiční korejskou pochoutku.




