12. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si chuťovou explozi s tradiční korejskou fermentovanou zeleninou – kimchi! Naučte se připravit domácí kimchi plné chuti a zdraví s naším receptem. Obohaťte svou korejskou kuchyni tímto lahodným a osvěžujícím pokrmem!
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 100 g ředkviček
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce čili pasty
Postup
- Na začátek si připravte zeleninu – nakrájejte zelí čínského na menší kousky, ředkvičky na plátky a mrkev na nudličky. Nakonec nasekejte česnek na jemno.
- V míchací míse smíchejte zelí, ředkvičky, mrkev a česnek. Přidejte sůl, cukr, rybí omáčku, mletou papriku a čili pastu.
- Důkladně promíchejte a nechte směs odpočívat přibližně 1 hodinu, aby se zelenina zkysela.
- Po hodině přesuňte směs do sterilizované sklenice a lisem ji dobře ucpěte, aby nedošlo k oxidaci.
- Nechte sklenici s kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny (čím déle, tím intenzivnější chuť).
- Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do chladničky a skladujte do 1 měsíce. Po otevření spotřebujte do týdne.






