26. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi“ – tradiční korejská nakládaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční korejskou specialitu – kimchi! Vyzkoušejte recept na nakládanou zeleninu plnou chutí a probiotik, která navíc prospívá trávení a imunitnímu systému. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si doma lahodnou a zdravou korejskou pochoutku.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 ředkvička
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření na kimchi (např. korejská čili pasta gochujang)
  • 1 lžíce rybí omáčka

Postup

  1. Zelí nakrájejte na menší kusy a osolte, nechte odležet asi 1-2 hodiny, aby pustilo šťávu.
  2. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, ředkvičku, cibuli a papriku.
  3. Česnek utřete na kaši.
  4. Smíchejte nakrájenou zeleninu se solí, cukrem, kořením na kimchi, rybí omáčkou a česnekem.
  5. Vložte směs do skleněné nádoby a dobře ji zakryjte, nechte fermentovat v lednici alespoň 2-3 dny.
  6. Podávejte jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako samostatnou pochoutku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *