Chutné kimchi, tradiční korejská zelná pochoutka plná lahodných chutí a probiotik, která dodá vašim jídlům onu nezaměnitelnou jiskru. Připravte si tento jednoduchý recept a dejte své kuchyni asijský nádech!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 křen
  • 4 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce korejského pepře (gochugaru)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Na začátek si připravte zázvorovou pastu smícháním nastrouhaného křenu a pasty z česneku.
  2. V míse smíchejte nakrájené zelí, nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a přidejte zázvorovou pastu.
  3. Přidejte sůl, cukr, korejský pepř, sójovou omáčku a rybí omáčku.
  4. Důkladně vše promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo po zelí a zelenině.
  5. Směs přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.
  6. Po uplynutí doby ochutnejte kimchi a podle chuti můžete přidat více koření nebo nechat ještě déle fermentovat.
  7. Poté si můžete kimchi dát do lednice a ponechat ho zrát ještě několik dní, než ho začnete konzumovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *