Užijte si lahodné tradiční korejské kvašené zeleniny s receptem na domácí kimchi. Naučte se, jak připravit toto pikantní a osvěžující jídlo plné prospěšných bakterií pro vaše trávení. Suroviny na kimchi snadno získáte a postup vaření je jednoduchý. Nechte ho pár dní zkvasit a potěšte své chuťové buňky.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 korek
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce korean chili flakes
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce soli

Postup

  1. Nařežeme zelí, mrkev, cibuli a korek na menší kousky.
  2. Smícháme rybí omáčku, chili flakes, cukr a sůl v misce.
  3. Přidáme nasekanou zeleninu do mísy a důkladně promícháme tak, aby byla všechna zelenina potažena směsí.
  4. Přeneseme směs do skleněné nádoby a dobře ji zatížíme, aby zelenina byla ponořená v tekutině.
  5. Necháme kvašit při pokojové teplotě nejméně 2 dny.
  6. Poté můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *