19. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská zelenina plná chutí a pikantních koření. Naučte se připravit si vlastní domácí kimchi a okusíte pravou chuť Koreje. S naším receptem si snadno připravíte tuto lahodnou pochoutku plnou probiotik. Nechte se unést korejskou kuchyní a vyzkoušejte si připravit kimchi doma!
Suroviny
- 1 kg čínského zelí
- 100 g korejského červeného pepře
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 stroužek angreštu
Postup
- Čínské zelí očistíme, nakrájíme na menší kousky a posolíme. Necháme odstát přibližně 2 hodiny.
- Mezitím si připravíme marinádu. V míse smícháme korejský červený pepř, nastrouhaný česnek, cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, nastrouhaný zázvor a angrešt.
- Po dvou hodinách zelí propláchneme vodou a necháme odkapat.
- Zelí smícháme s marinádou a dáme do skleněné nádoby. Uzavřeme víkem a necháme fermentovat při pokojové teplotě nejméně 2 dny.
- Hotový kimchi skladujeme v lednici a používáme jako přílohu ke korejským pokrmům.




