19. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční pikantní korejská zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská zelenina plná chutí a pikantních koření. Naučte se připravit si vlastní domácí kimchi a okusíte pravou chuť Koreje. S naším receptem si snadno připravíte tuto lahodnou pochoutku plnou probiotik. Nechte se unést korejskou kuchyní a vyzkoušejte si připravit kimchi doma!

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • 100 g korejského červeného pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek angreštu

Postup

  1. Čínské zelí očistíme, nakrájíme na menší kousky a posolíme. Necháme odstát přibližně 2 hodiny.
  2. Mezitím si připravíme marinádu. V míse smícháme korejský červený pepř, nastrouhaný česnek, cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, nastrouhaný zázvor a angrešt.
  3. Po dvou hodinách zelí propláchneme vodou a necháme odkapat.
  4. Zelí smícháme s marinádou a dáme do skleněné nádoby. Uzavřeme víkem a necháme fermentovat při pokojové teplotě nejméně 2 dny.
  5. Hotový kimchi skladujeme v lednici a používáme jako přílohu ke korejským pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *