Vyzkoušejte si připravit tradiční korejský kimchi, pikantní kvašenou zeleninu plnou probiotik a lahodného koření. S tímto receptem si snadno připravíte domácí kimchi plné lahodné chuti a zdravých látek. Získejte inspiraci a naučte se, jak si vyrobit vlastní kimchi doma.

Suroviny:

  • 1 hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 1 palec zázvoru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce korejského červeného pepře (gochugaru)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup:

  1. Nařezejte zelí na menší kousky a posolte ho. Nechte odstát asi 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
  2. Oloupejte a nastrouhejte mrkev. Nakrájejte česnek a zázvor na jemné kousky.
  3. Smíchejte rybí omáčku, korejský červený pepř, cukr a jemně nakrájený česnek a zázvor.
  4. Opláchněte osolené zelí pod tekoucou vodou a nechte ho odkapat.
  5. V míse smíchejte zelí, mrkev a směs s rybí omáčkou a korejským červeným pepřem.
  6. Přesuňte do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny nebo až 1 týden.
  7. Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do lednice a skladujte v ní.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *