Kimchi je tradiční korejská specialita, která spojuje pikantní chuť s jedinečným kvašeným aroma. Tento recept vám ukáže, jak snadno si doma připravit lahodný kimchi plný živých bakterií pro vaše trávení. Vyzkoušejte tento tradiční korejský pokrm a nechte se okouzlit jeho intenzivní chutí!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 100g ředkviček
  • 100g sojových klíčků
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce mleté chilli papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Kapustu a zeleninu ořízneme, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Necháme odstát asi hodinu, aby zelenina pustila šťávu.
  2. V misce smícháme rybí omáčku, chilli papriku, cukr a česnek a přidáme k nakládané zelenině.
  3. Vše důkladně promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo mezi zeleninou. Nechte odstát ještě další hodinu.
  4. Přendejme zeleninu do sklenic a dobře ji do nich zatlačíme, aby na ní byla stále voda z pustené šťávy. Sklenice uzavřeme a necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  5. Po uplynutí doby můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat postupně. Chutná vynikajícě jako příloha k masovým nebo rybím pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *