6. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimči polevka s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Kimči polevka s tofu je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Tato lahodná polevka kombinuje silnou chuť kimči s jemností tofu, vytvářející dokonalou harmonii. Připravte si tento zdravý a osvěžující recept doma a dopřejte si lahodný zážitek pro své chuťové buňky.

Suroviny

  • 300g kimči
  • 200g tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • hrst jarní cibulky na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme kimči a krátce orestujeme.
  3. Přilijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku a cukr. Vaříme asi 15 minut.
  4. Poté přidáme nakrájené tofu a vaříme dalších 5 minut.
  5. Hotovou polévku ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *