6. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimči polevka s tofu je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Tato lahodná polevka kombinuje silnou chuť kimči s jemností tofu, vytvářející dokonalou harmonii. Připravte si tento zdravý a osvěžující recept doma a dopřejte si lahodný zážitek pro své chuťové buňky.
Suroviny
- 300g kimči
- 200g tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- hrst jarní cibulky na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme kimči a krátce orestujeme.
- Přilijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku a cukr. Vaříme asi 15 minut.
- Poté přidáme nakrájené tofu a vaříme dalších 5 minut.
- Hotovou polévku ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a podáváme.




