25. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Klasická italská pasta carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte klasickou italskou pastu‌ carbonara‌ s lahodnou kombinací pancetty, ⁣sýra pecorino, vajec⁢ a‌ čerstvého petrželového pestr. Tento​ jednoduchý a‍ chutný recept je oblíbený‍ po ‍celém světě a jistě ‍si ho zamilujete ⁤i ‌vy! Naučte se, jak​ připravit autentickou ​italskou pasta carbonaru ​doma a ohromte‍ své blízké tímto lahodným jídlem ‌plným chuti. Naše kroky vám pomohou dosáhnout dokonalého výsledku ‍a udělat si z italské⁤ kuchyně oblíbenost. Buon appetito!

Suroviny

  • 200g⁣ těstovin (nejlépe ‍spaghetti)
  • 100g pancetty⁤ nebo guanciale
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 2 žloutky
  • 50g‌ parmazánu (nasekaný na⁤ kousky)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené ​vodě dle návodu​ na balení.
  2. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu nebo ‍guanciale spolu s prolisovanými stroužky česneku.
  3. V míse smíchejte žloutky,⁢ parmazán ‍a ‍trochu pepře.
  4. Uvařené těstoviny scedte, ale ne‍ vymývejte vodu, a přidejte je do pánve s pancettou.
  5. Míchejte těstoviny‌ s pancettou ⁢a po pár ‍minutách⁢ vše zalijte ‍směsí žloutků a ⁢parmazánu.
  6. Přidejte trochu vařící vody z těstovin, aby se vytvořila krémovitá omáčka.
  7. Hotovou​ pasta carbonara ⁢podávejte ihned posypanou parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *