25. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte klasickou italskou pastu carbonara s lahodnou kombinací pancetty, sýra pecorino, vajec a čerstvého petrželového pestr. Tento jednoduchý a chutný recept je oblíbený po celém světě a jistě si ho zamilujete i vy! Naučte se, jak připravit autentickou italskou pasta carbonaru doma a ohromte své blízké tímto lahodným jídlem plným chuti. Naše kroky vám pomohou dosáhnout dokonalého výsledku a udělat si z italské kuchyně oblíbenost. Buon appetito!
Suroviny
- 200g těstovin (nejlépe spaghetti)
- 100g pancetty nebo guanciale
- 2 stroužky česneku
- 2 žloutky
- 50g parmazánu (nasekaný na kousky)
- sůl a pepř
Postup
- Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě dle návodu na balení.
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu nebo guanciale spolu s prolisovanými stroužky česneku.
- V míse smíchejte žloutky, parmazán a trochu pepře.
- Uvařené těstoviny scedte, ale ne vymývejte vodu, a přidejte je do pánve s pancettou.
- Míchejte těstoviny s pancettou a po pár minutách vše zalijte směsí žloutků a parmazánu.
- Přidejte trochu vařící vody z těstovin, aby se vytvořila krémovitá omáčka.
- Hotovou pasta carbonara podávejte ihned posypanou parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou.




