29. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou kombinací čtyř různých sýrů na klasické italské pizze quattro formaggi. Tento recept vás dostane svojí jednoduchostí a množstvím chutí, které si užijete každý kousek. Připravte si tu nejlepší italskou pizzu doma a nechte se hýčkat těmito skvělými sýry. Buon appetito!
Suroviny
- Těsto na pizza
- 100 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- 100 g gorgonzoly
- 100 g ementálu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na plech položte těsto na pizza.
- Natřete rajčatovým protlakem.
- Nastrouhejte mozzarellu, parmazán, gorgonzolu a ementál.
- Rozložte na pizzu.
- Polejte olivovým olejem a posypte sušenými bylinkami.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut.
- Po upečení můžete posypat čerstvým bazalkem.




